L’Ajuntament de Lloret signa un conveni amb l’Associació de Defensa Forestal pel desenvolupament del Pla d’Ordenació Forestal Municipal

S’atorga un import anual de prop de 54.000 per la dotació de recursos humans i la tasca de difusió per aconseguir el 50% de propietaris forestals adherits al Pla

NOTICIAS 12/10/2022
74f7ea69-0715-41a1-9741-a681ef5cf685

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, i el president de l’Agrupació de Defensa Forestal de Lloret de Mar (ADF Lloret de Mar), acompanyants del regidor de gestió forestal i emergència climàtica, Jordi Orobitg, i el director d’ADF, Enric Martinez, han signat un conveni que permetrà l’impuls i aprovació del Pla d’Ordenació Forestal Municipal (POFM). 

El conveni atorga a l’ADF Lloret de Mar un subvenció anual de prop de 54.000€ permetran la contractació de dos persones per duu a terme les tasques d’elaboració i execució dels programes de vigilància i prevenció d’incendis; l’elaboració i execució d’un programa d’actuacions urgent en cas d’incendis això com un de reforestació de terrenys si es necessari; la col·laboració activa en l’organització, control i execució de mesures dictes per la Direcció General del Medi Rural o de qualsevol organisme competent en la lluita contra els incendis. A més, i com a una de les accions destacades s’inclou la campanya de divulgació per aconseguir l’adhesió dels propietaris forestals i assolir el 50% de la superfície forestal dins aquest Pla. El regidor de gestió forestal i emergència climàtica, Jordi Orobitg, explica que “L’aprovació del Pla d’Ordenació Forestal Municipal esta supeditada a aconseguir aquest 50% de superfície forestal. Això suposa un esforç de gestió i coordinació entre els propietaris de terrenys afectats que no es podien assolir des dels recursos propis de l’Ajuntament. Considerem que l’entitat idònia per coneixement de l’àmbit és l’ADF Lloret”. 

Per altra banda aquest any l’Ajuntament de Lloret de Mar també ha promogut la implantació d’una taxa de treballs forestal, des del Servei d’Ocupació Municipal es va organitzar un curs de formació en treball forestals, supervisat per la potent Agrupació de Defensa Forestal del municipi i s’està treballant amb diferents operadors de biomassa perquè s’estableixin al municipi. En paraules de Jordi Orobitg “es tracta d’una estratègia que es treballa des de diferents àmbits i que busca combinar la sostenibilitat amb la creació de noves activitats econòmiques”. 

L’alcalde de Lloret Jaume Dulsat, ha recordat que “Lloret s’associa sovint només a la seva part litoral però el nostre terme municipal és de 44 quilòmetres quadrats i el 80% del territori està ocupat per massa forestal i per tant la prevenció d’incendis i una gestió adequada i planificada d’aquest entorn forestal és molt important”.

Te puede interesar
Lo más visto