Blanes inaugura divendres ‘Amics, Coneguts i Retratats’, un recull de fotografies de Joaquim Robert 2003-2010

L’exposició de l’Arxiu Municipal s’allotja a la Sala García Tornel des d’aquest dimecres, i es podrà visitar fins 14 de març, i s’ha organitzat amb motiu dels 10 anys de la seva mort

CULTURA 02/03/2023 blanes Ayuntamiento
JOAQUIM ROBERT FOTO AROGER DSC_0039 AMBL

 Divendres vinent, 3 de març, la Sala Municipal Maria Luisa García Tornel del cèntric Carrer Ample acollirà la inauguració de l’exposició que ja ho diu tot sobre el què s’hi podrà trobar: ‘Amics, Coneguts i Retratats’. Es tracta d’un selecció de les instantànies que va fer el fotògraf blanenc Joaquim Robert entre els anys 2003 i 2010.

L’exposició està produïda per l’Arxiu Municipal, que ha tingut cura de la seva selecció, i s’ha organitzat amb motiu que enguany es compleixen els 10 anys de la seva mort. Joaquim Robert (1936-2013) va ser un dels primers fotògrafs amateurs, si no el primer, que va exercir de manera continuada a la zona de Blanes i la Costa Brava Sud.

Al llarg de la seva vida, el seu objectiu va captar molts moments dels esdeveniments socials, culturals i polítics d’aquest municipi, primer com a fotoperiodista per a mitjans locals i internacionals (1960-1975), i posteriorment, durant la primera dècada del segle XXI, per a mitjans locals i a títol personal. En aquesta darrera època, era habitual veure’l en tota mena d’actes immortalitzant-los amb la seva càmera.

La selecció d’imatges que es recull a l’exposició són això: una representació del què va passar a Blanes entre el 2003 i 2010, sobretot a partir de les i els protagonistes que hi participaven. Són els seus amics, coneguts i retratats que donen títol a l’exposició, una mostra que s’inaugurarà divendres a 2/4 de 7 del vespre.  

Lo más visto