Blanes reprèn diumenge el Cicle d’Audicions de Sardanes, que inclourà 21 concerts

La temporada 2023 començarà diumenge vinent a les 12 del migdia al Banc dels Músics del Passeig de Mar, amb la primera sessió a càrrec de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria

NOTICIAS 03/03/2023 Ayumtamiento Blanes
1a Audició Sardanes 2022 - 9

 En més d’un aspecte, l’arribada del primaveral mes de març indica que s’està acostant el moment de tancar una etapa i obrir-ne una altra de nova. Un d’ells és el cicle d’audicions de sardanes, que es reprenen coincidint amb aquest tercer mes de l’any, més concretament diumenge vinent, 6 de març, amb el primer concert que començarà a les 12 del migdia al Banc dels Músics del Passeig de Mar.

La primera formació que s’encarregarà de posar música a les audicions és la que, de fet, serà la que més vegades toqui durant aquest cicle. Es tracta de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria. Durant aquests 7 mesos –del març a l’octubre- amenitzarà un total de cinc audicions, inclosa la que estrenarà nova temporada del 2023 el proper cap de setmana.

Un total de 21  audicions: del març al setembre

En total, aquesta temporada 2023 s’han programat 21 concerts –la  mateixa quantitat que al 2022-, organitzats per l’Agrupació Sardanista de Blanes amb el suport de l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament i la Diputació de Girona. També es compta amb una especial col·laboració de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Mari que, a banda del concert del proper diumenge, també tocarà en altres quatre sessions.

A banda del concert d’aquest proper diumenge, els altres quatre de la formació blanenca tindran lloc el diumenge 2 d’abril a les 7 de la tarda; el diumenge 7 de maig a les 7 de la tarda; el diumenge 27 d’agost a 2/4 de 8 del vespre; i el diumenge 24 de setembre a 2/4 de 8 del vespre també. La resta de cobles que ja han confirmat concerts són la Genisenca, Ciutat de Granollers, La Flama de Farners, vila d’Olesa, Principal de Banyoles, Bisbal Jove, Selvatana, Premià, Rossinyolets, Principal de Llobregat i Vila de la Jonquera.

Gairebé totes les sessions s’allotjaran al lloc més emblemàtic de Blanes per fer audicions de sardanes: el Banc dels Músics del Passeig de Mar, al costat del qual hi ha el Monument al Sardanista. Després que la primera sessió del proper diumenge s’ha programat a les 12 del migdia, les dues següents –del 2 d’abril i del 7 de maig- seran a les 7 de la tarda.

A partir de llavors ja seran totes a 2/4 de 8, llevat d’algunes excepcions i altres sessions que no estan incloses al cicle ordinari, ja que es tracta d’audicions amb ‘vida pròpia’ al marge del cicle. Jornades excepcionals, com per exemple la que tradicionalment es fa el dia central de la Festa Major, el dia de Santa Anna, quan els balls es ballen sardanes al migdia, al Passeig de Dintre.

Te puede interesar
Lo más visto