L’Ajuntament de Lloret adquireix un nou espai pel Centre Cívic del Molí

A més també donarà servei a programes de Benestar i Família com la Tarda Jove, l’Espai de Salut Jove, Porta d’accés i el Reconcilia’t, tots ells programes i accions que fan atenció a joves en situació de vulnerabilitat

NOTICIAS 06/03/2023 Ayuntamiento de Lloret. Prensa
99030245-dcb7-451d-af0c-d816837f2300

Recentment  l’Ajuntament de Lloret ha adquirit un nou espai per ser el nou Centre Cívic del Molí.

A partir de gener de 2022, el Centre Cívic del Molí situat en el carrer Doctor Josep Roig i Raventós, núm. 8, planta baixa amb una superfície total de 69 m² i superfície útil de aproximada de 50 m²,  deixarà de formar part de la xarxa de Centres Cívics de Lloret de Mar, per destinar-se a l’ús de magatzem de la Secció de Patrimoni cultural, ateses les seves característiques i peculiaritats (construcció deficitària dels anys 70, sense possibilitat de ventilació assistida, espai únic i reduït, etc.) característiques que es varen posar més de manifest durant els mesos de la pandèmia de la COVID-19, quan aquest local amb funcions de Centre Cívic va haver de romandre tancat.

La regidora de Participació Ciutadana, Lara Torres, explica que “Atès que s’havia perdut el servei de l’equipament existent que fins ara feia les funcions de Centre Cívic en el barri del Molí, es feia necessari i imprescindible substituir-lo per un altre espai que permeti els usos d’un equipament que compti amb unes característiques que permetin trobar-se i relacionar-se i construir d’una manera col·lectiva i transversal projectes amb un valor social, inclusiu i participatiu”.

A partir de la seva adquisició i les corresponents reformes, es posarà a disposició aquest nou centre cívic on a més, en el  mateix espai ha de poder donar cobertura pel desenvolupament del diferents programes de Benestar i Família com la Tarda Jove, l’Espai de Salut Jove, Porta d’accés i el Reconcilia’t, tots ells programes i accions que fan atenció a joves en situació de vulnerabilitat. 

Aquest nou espai compta amb una superfície aproximada de 120m2 i està ubicat en l’Av. de les Regions que és una via comercial que vertebra part de la centralitat en el barri, doncs està en front de la plaça dels Drets Humans i molt a prop de la plaça de les Regions, dues zones d’especial afluència, fet que garanteix la seva visibilitat i concurrència. 

Els centres cívics com a model d’equipament sociocultural i de barri, i el projecte de la xarxa de Centres Cívics de Lloret de Mar constitueixen els instruments per generar la creativitat i la convivència necessària per impulsar un model cohesionat de municipi, posant l’èmfasi en la descentralització territorial i dotant-los de contingut de tal manera que siguin referents socioculturals en el barri i per tant, referents de proximitat. Proximitat entesa en el sentit físic (vinculada a l’equipament) i també relacional (vinculada a la coneixença, a la creació de vincles o de suport). 

Amb l’adquisició d’aquest espai es recuperen els equipaments que prestaven el servei públic com a Centres Cívics de Lloret de Mar, 6 en total, amb els següents noms segons la seva situació en els respectius barris: Can Carbó, Can Ballell, Can Sabata, Roca Grossa, el Rieral i el del Molí (que dona servei a 3 barris Molí-Mas Vilà-Can Ribalaigua).

Te puede interesar
Lo más visto