Més de 300 persones han participat al 1er Festival de Dansa Urbana Up & Down a la Ciutat Esportiva Blanes

La jornada lúdica d’exhibició no competitiva ha fet esdevenir Blanes aquest cap de setmana en la capital gironina de dansa urbana, amb un ample ventall d’edats

NOTICIAS 21/03/2023
I Festival de Danses Urbanes Up & Down a Blanes (66)

Blanes ha estat aquest cap de setmana la capital gironina de la dansa urbana esportiva a través del I Festival Up & Down que s’ha allotjat a la Ciutat Esportiva Blanes. D’aquesta manera, la tarda d’aquest passat dissabte el recinte va acollir una jornada lúdica i d’exhibició no competitiva, perquè esportistes i dansaires de totes les edats poguessin participar compartint unes hores de dansa i música.

Per això, a diferència d’altres experiències similars, la intensa jornada va incloure diversos lliuraments d’obsequis per a totes les persones que van participar en les diferents categories. El festival va comptar amb l’assistència de l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat del tinent d’alcalde d’Esports, Carlos Garzon, així com d’altres autoritats del territori, entre elles la consellera d’Esports del Consell Comarcal de la Selva, Mònica Rabassa.

Han participat esportistes de totes les categories procedents de diferents indrets d’arreu de la demarcació gironina. Entre ells s’hi comptava el grup ‘Els Confetis’, de l’Escola Mossèn Joan Batlle de Blanes, a qui tant l’alcalde com el regidor d’Esports van anar a encoratjar i desitjar-los una bona actuació abans de començar. D’igual manera, hi ha hagut grups d’altres localitats selvatanes, així com del Gironès, i el Baix Empordà. La jornada l’han organitzat els Consells Esportius de la demarcació de comarques gironines, en especial del Consell Esportiu de la Selva.

També han contribuït a l’organització els consells esportius de l’Alt i Baix Empordà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Gironès, del Pla de l’Estany i del Ripollès. Han col·laborat especialment el Departament d’Esports de l’Ajuntament de Blanes i la Ciutat Esportiva Blanes, on s’ha acollit, així com el suport de la Diputació de Girona, i la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat.

300 participants de diferents categories

Han participat uns 300 participants, sumant els 16 grups de les diferents categories convocades: prebenjamí, benjamí, aleví, infantil, cadet, juvenil, absoluta, i la premium, per a les persones nascudes abans de l’any 1993, així com per no professionals. El format de participació ha estat mixta, oberta per a tothom. Al tractar-se d’una jornada d’exhibició, els grups van rebre correccions i feedbacks de les seves respectives actuacions.

Aquestes valoracions van anar a càrrec de tres jutges qualificats –Sam Faye, Úrsula Rilo i Ariadna Arànega, professors de dansa urbana en diverses acadèmies de Barcelona-, que van fer valoracions sobre cinc qüestions: Interpretació Musical, Estil i Expressió, Tècnica, Innovació i Originalitat, i Impressió Global de la posada en escena. Pel que fa a l’Estil i Expressió, el jurat va valorarla dificultat d’execució dels estils de Hip Hop, en especial l’expressió i l’essència de cadascun dels estils utilitzats: Locking, Popping, House Dance, Breakdance, Waching, Voguin, Krumping, etc

Un altre aspecte valorat va ser el carisma, la posada en escena, així com la creativitat, el vestuari i altres ingredients a tenir en compte. Per contra, no es van fer ni premis ni classificacions. Es tractava, senzillament, de passar una bona estona gaudint de bona música, bona dansa i, sobretot, l’animació i bon rotllo que ha d’encapçalar una experiència com aquesta.


Servei de Comunicació Ajuntament de Blanes

Te puede interesar
3967791559595344291

El juego político de poner palos en la rueda.

IB
NOTICIAS 11/10/2023

La falta de propuestas por parte de la oposición , centra su esfuerzo en criticar y poner palos en la rueda. Sirve para el pueblo que sus representantes gasten energía y tiempo o sería mas conveniente buscar soluciones en un pueblo que lleva años retrocediendo a nivel económico, social y de educación

Lo más visto
B220970

Lloret de Mar es vesteix de lila pel 25N

IB
NOTICIAS 24/11/2023

Més d’una quinzena d’establiments (comerç i restauració) adherits tenen els aparadors, o en el lloc més visible del local, un llaç lila i la frase: “Prou violències masclistes” pintats per una il·lustradora local. A més, tots els negocis adherits a la campanya disposen d’unes cistelles amb els llaços liles elaborats pels grups de dones de Càritas Lloret