Padró provisional de l'impost sobre les emissions de CO2

Les dades dels vehicles, dels titulars i la quota a pagar ja estan disponibles a la seu electrònica de l’Agència Tributària de Catalunya 02.05.2023 15:33

NOTICIAS 02/05/2023
20230502_cotxes.png_668201231

Ja es poden consultar, a la seu electrònica de l’Agència Tributària de Catalunya (ATC), totes les dades del padró provisional dels vehicles que enguany han de tributar per l’impost sobre les emissions de CO2, corresponent a l’exercici 2022.

Com consultar el padró

Es pot accedir-hi amb el NIF i la matrícula del vehicle o amb identificació digital, utilitzant l’idCAT Mòbil o un altre certificat.
Un cop dins, es pot comprovar que les dades sobre el titular i les característiques del vehicle o vehicles (furgonetes, turismes o motocicletes) siguin correctes.
També es pot saber la quota que s’ha de pagar.
En el cas que aquestes informacions no siguin correctes, es poden presentar al·legacions fins al 5 de juny.
Padró definitiu

A partir de l’1 de setembre, l’agència farà públic el padró definitiu i s’iniciarà el període d’autoliquidació de l’impost a través de la mateixa seu electrònica.

Si se’n domicilia el pagament es pot gaudir d’una bonificació del 2%. Aquesta sol·licitud es pot fer des de la consulta del padró, a la seu electrònica de l’ATC, fins al 17 de juliol.

Dates

Les dates de pagament del tribut corresponent a l’exercici 2022 són les següents:

Vehicles amb pagament domiciliat: càrrec en compte el 20.11.2023.
Vehicles amb pagament no domiciliat: si ja van tributar l’any anterior, la data límit de pagament és el 20.11.2023. Pel que fa als vehicles de nova tributació, la data límit de pagament s’indicarà a la notificació que rebrà el titular.
Com fer el pagament

Si no s’ha domiciliat el pagament, es podrà pagar a través de la consulta del padró definitiu a la seu electrònica de l'ATC; al telèfon 012, amb pagament automatitzat; al telèfon de L’ATC us truca (93 551 51 51); en entitats financeres col·laboradores, a les oficines de Correos, i a totes les oficines i delegacions de l’ATC, amb cita prèvia recomanada.

També es pot utilitzar el codi QR que s’inclou a la carta de pagament o a través de Bizum sempre que l’import no excedeixi els 150 euros.

Un impost 100% finalista

L’impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica grava les emissions de turismes, furgonetes i motocicles per l’efecte hivernacle que produeixen en l’atmosfera.

La recaptació es destina íntegrament al Fons Climàtic i al Fons del Patrimoni Natural, i retorna a les persones a través de la inversió en accions per millorar el medi ambient, fomentar la mobilitat sostenible i la transició energètica, prevenir incendis forestals i adaptar els boscos a l’emergència climàtica.

Te puede interesar
Lo más visto