Lloret de Mar es bolca en la Setmana contra la LGBTI-fòbia amb una completa programació

Serà del 15 al 21 de maig i l’acte central tindrà lloc el diumenge 21 de maig amb el diàleg obert amb Samantha Hudson, Alexia Luna (La Hora del Bollo), Joanne y Otras Chicas del Montón

NOTICIAS 14/05/2023
69d964f6-4e43-414b-923b-59af1ec62fad

Diferents departaments de l’Ajuntament de Lloret de Mar, sota la coordinació de la Regidoria d’Igualtat,  i PLURALS Associació LGBT+ de Lloret de Mar han preparat un complet programa amb motiu de la Setmana Contra la LGBTI-fòbia, que tindrà lloc del 15 al 21 de maig. La regidora d’Igualtat ha remarcat que “la lluita contra la LGBTI-fòbia és transversal i supramunicipal i, per tant, hem treballat en una programació amb diferents departaments de l’Ajuntament i entitats de Lloret per lluitar contra aquesta xacra i visibilitar i sensibilitzar sobre la discriminació encara massa present que pateixen aquests col·lectius”.

A partir del 15 de maig es podran visitar dues exposicions temàtiques; per una banda, l’exposició, al vestíbul del Servei d'Arxiu Municipal de Lloret de Mar i fins al 30 de juny, del Queerzine Walk on the wild side in Lloret elaborada pel Servei d’Arxiu Municipal de Lloret per al  taller Queers Make History!, desenvolupat de manera virtual per l’Arxiu Nacional LGBTQ+ de Noruega (Skeivt Arkiv) i la Universitat de Bergen (UiB).

L’altra exposició, Time on Quaaludes and Red Wine, d’Anna Galí, es podrà visitar amb entrada lliure fins al 25 de maig a les escales del hall del Teatre de Lloret. Guardonat amb el Premi Especial del Jurat al Images Vevey Book Award, ofereix una selecció d’obres del projecte fotogràfic realitzat a partir de la mort d'un fill de 18 anys. A través de fonts i llenguatges diversos, com l’arxiu familiar i el llegat digital que deixem a internet i als dispositius digitals, documents personals i imatges de creació pròpia, el projecte aborda qüestions com la dualitat entre la identitat que mostrem a les persones properes i la que exhibim al món virtual, les relacions familiars, la formació de la personalitat durant l'adolescència, la identitat sexual, les addiccions, la mort, el suïcidi o el dol i la creació com a eina sanadora. El projecte s'ha exhibit i premiat a nombrosos festivals de fotografia, com el Panoramic Festival (Granollers) i el Fotofestivallen Lenzburg (Suïssa) o Voies OFF Arles dins de Les Rencontres d’Arles (França).

El mateix 15 de maig, a les 17:30 h, a la Plaça Pere Torrent, es durà a terme el taller Construïm banderes. Construïm el gènere, una activitat de sensibilització on es treballarà el significat dels colors de la bandera LGTBIQ+ i s’aprofundirà en la terminologia i els conceptes al voltant dels drets humans, el gènere i l’orientació sexual.

Dimarts 16 de maig, a les 19 h, a la sala d’actes de l’Ajuntament, hi haurà la taula d’experiències organitzada per PLURALS Associació LGBT+ de Lloret; “El futur de les polítiques LGBTIQ+” amb la participació dels diferents partits que es presenten a les eleccions municipals.

L’endemà, dimecres 17 de maig, a les 9 h s’estrenarà l’espot 2023 de la Setmana Contra la LGBTI-fòbia Orgull de tu realitzat per Meraki Films amb càsting i coordinació a càrrec d’Orri & Soriano Asociadas i PLURALS Associació LGBT+ de Lloret i que ha comptat amb la participació de diferents membres del col·lectiu LGTBIQ+ i usuaris de les Tardes Rainbow Es Tint.

Des del mitjans locals també es faran programes especials aquest dia 17, concretament el Bon dia, bon hora de Nova Ràdio Lloret i el programa Lloret al dia de FITEL TV i conduït per Marc Linares Roig.

A les 20 h a El Puntet s’ha organitzat la conferència “No perdis el fil de la vida. Com podem prevenir la LGBTI-fòbia?”, a càrrec de Joan Roa, psicòleg i membre de l’Associació per a la Prevenció del Suïcidi i l'Atenció al Supervivent, i Hèctor Morcillo, policia local. Durant la xerrada es tractaran temes com l'assetjament per motius de sexe i gènere, i la prevenció del suïcidi en joves LGBTIQ+.

El dia dijous 18, a les 20.30 h al Teatre de Lloret, es projectarà la pel·lícula Close i el curtmetratge Pizza hawaiana amb entrada gratuïta fins a exhaurir les localitats. El film Close va ser guardonat amb el Grand Prix del Festival de Canes i nominat a Millor Film Internacional als Premis Oscar d'enguany.

El divendres 19 de maig, a la discoteca Gotham, hi haurà un tribut a Mecano amb Héroes de la Antártida. L’entrada, a 5€, anirà a benefici de Plurals, Associació LGBT+ de Lloret.

Tanca aquesta Setmana Contra la LGBTI-fòbia, el 21 de maig a les 20 h al Teatre de Lloret, l’acte central amb Samantha Hudson, Alexia Luna (La Hora del Bollo), Joanne y Otras Chicas del Montón. Durant l’acte es farà entrega del premi Tortuga d’Or a càrrec de Plurals, Associació LGBT+ de Lloret de Mar.

Ivan Soriano, president de l’entitat Plurals, explica que “Hem treballat de valent perquè el Dia Internacional contra l'homofòbia, la transfòbia i la bifobia es transformi, per segon any, en la Setmana Contra la LGTBIFOBÒBIA de Lloret de Mar. Amb actes com els organitzats durant la setmana, es busca donar visibilitat del col·lectiu, i reivindicar els drets de les persones LGTBIQ+”· 

L’alcalde de Lloret, Albert Robert, ha destacat que “Lloret de Mar sempre ha estat un vila acollidora i oberta a tothom. Per aquest motiu, per fer possible una societat més inclusiva i justa, és especialment necessari donar la màxima visibilitat a qualsevol tipus de discriminació i aquesta encara és molt present”. 

El dissabte 10 de juny tindrà lloc l’acte de cloenda del Cicle Radical Poesia. Eros i Thanatos, espectacle poètic i musical de LEAD inclòs dins dels actes de la Capital de la Cultura Catalana, incideix en la declaració de Lloret Ciutat Feminista i la reivindicació de la llibertat i la igualtat en les diverses opcions de gènere.

Durant els espectacles que tinguin lloc al Teatre de Lloret es podrà gaudir del servei de canguratge amb servei de monitors gratuïts durant les funcions. Es tracta d’un servei destinat a famílies amb fills de 3 a 12 anys i cal fer inscripció a: [email protected].

Te puede interesar
Lo más visto