El Mercat Municipal de Lloret obre nova etapa amb una rehabilitació integral de l’edifici

L’equipament tanca el proper 2 de setembre i les obres està previst que tinguin una durada de 12 mesos

NOTICIAS 24/08/2023
WhatsApp Image 2023-08-24 at 12.04.48

El proper 2 de setembre el Mercat Municipal tancarà portes per iniciar una nova etapa amb un innovador projecte de rehabilitació integral. Les obres s’iniciaran entre finals d’octubre i principis de novembre i durant aquest mes de setembre es realitzaran els treballs de retirada de material i actuacions municipals previs a l’inici de les obres. La regidora de Mercats, Cristina Aymerich, explica que “el nou mercat es convertirà en un espai diferencial del qual la ciutadania es podrà sentir orgullosa i que oferirà un nou atractiu als nostres visitants. Era el moment idoni per aprofitar aquesta oportunitat i apostar per un mercat adaptat a les noves tendències”. El projecte s’ha pogut tirar endavant gràcies a l’obtenció d’un fons europeu Next Generation i per la finalització de la concessió als paradistes (en pròrroga des del 2014). La previsió de duració de les obres és de 12 mesos i el pressupost total estimat és de 2.774.997€. 

El projecte es basarà en actuacions en què es prioritzen criteris de sostenibilitat, eficiència energètica i digitalització; en aquesta línia inclou la renovació total de la coberta que serà un element diferenciador del nou equipament, juntament amb una gran façana oberta a l’exterior. Altres actuacions previstes són l’enderroc interior amb la construcció de les noves parades (n'hi haurà 12 en total), la rehabilitació i adequació de les dues plantes d’aparcament per a una vuitantena de vehicles; la digitalització de l’espai; un petit autoservei que complementarà l’oferta existent; l’adequació d’un espai per a la recollida sostenible dels residus; la incorporació d’una sala polivalent per dur a terme diferents activitats de dinamització de l’equipament, o la creació d’una aula gastronòmica a l’altell. 

Sobre el Mercat Municipal de Lloret 

El Mercat Municipal de Lloret de Mar es troba ubicat al número 37 del carrer Sènia del Rabic, fent cantonada amb el carrer Verge de Loreto, al centre de Lloret i molt a prop del cor del nucli antic. Amb un superfície 1.500 m2 en planta baixa i planta primera i 3.550 m2 entre les dues plantes del soterrani dels quals aproximadament uns 700 m2 són de superfície comercial, va obrir amb una setantena d’establiments d’alimentació i actualment només quedaven set parades en funcionament. 

El Mercat es va inaugurar el 1984 i durant anys s’hi ha anat fent reformes estructurals i de manteniment. El 2013 es varen instal·lar noves portes d’accés de serveis i d’accés als usuaris i el 2015 es varen sanejar i pintar les persianes interiors, es va substituir tota la il·luminació interior amb nous elements lumínics de tecnologia LED, es van substituir els embornals, es va millorar la senyalística i es van instal·lar càmeres de seguretat a l’aparcament. El 2020 es van enderrocar part de les illetes centrals en desús per disposar d’un espai diàfan i polivalent d’aproximadament 300m2 on poder realitzar diferents accions de dinamització. 

El nou Mercat de Lloret es preveu inaugurar-lo el 2025, amb l’objectiu que esdevingui un referent comercial que doni un servei proper i adaptat als nous hàbits de consum de la ciutadania, però també perquè sigui un nou atractiu turístic singular que complementi i diferenciï l’àmplia oferta existent.

Te puede interesar
20231211_accessible.png_579601958

Catalunya, referent en accessibilitat universal

IB
NOTICIAS 11/12/2023

Ja està en vigor el Codi d’Accessibilitat de Catalunya, que detalla les mesures en matèria d’accessibilitat aplicables a l’edificació, el transport, l’urbanisme, els productes i els serveis, tant públics com privats i en espais ja existents o els de nova creació.

Lo más visto