L'INCASÒL convoca el concurs d'arquitectura per a la construcció de 68 habitatges assequibles a Lloret de Mar.

L'Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha obert el concurs d'arquitectura per seleccionar l'equip que elaborarà el projecte i dirigirà la construcció d'una promoció d'habitatges assequibles a Lloret de Mar

NOTICIAS 24/08/2023 N.LL

La nova promoció representa una inversió estimada de 9 milions d'euros i té previst lliurar-se l'any 2026. És destacable que la sostenibilitat ha estat un dels criteris prioritaris en aquesta convocatòria, on es demana que les propostes incorporin estratègies per reduir l'impacte ambiental de l'edificació.

L'Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha obert el concurs d'arquitectura per seleccionar l'equip que elaborarà el projecte i dirigirà la construcció d'una promoció d'habitatges assequibles a Lloret de Mar, a la Selva. Aquest edifici, amb 68 habitatges, estarà situat a l'avinguda de Blanes, al sector Santa Clotilde Nord (PAU33), i estarà destinat al lloguer en règim general de protecció oficial i règim concertat. Els equips d'arquitectura poden presentar les seves propostes fins al proper 15 de setembre. Aquesta nova promoció es sumarà als 35 habitatges que INCASÒL ja té disponibles en lloguer al municipi.

Aquest projecte és una part integral del Programa d'Habitatge de Lloguer Assequible, impulsat per la Generalitat de Catalunya a través de INCASÒL. L'objectiu d'aquest programa és augmentar l'oferta d'habitatge de lloguer a preus assequibles en àrees amb una demanda significativa, ajudant a les persones amb recursos limitats a accedir a una vivenda.

En quant als detalls de la promoció, els 68 habitatges es distribuiran en cinc plantes, amb un total de 5.800,82 m2 de sostre. D'aquests, 3.867,21 m2 es destinaran a habitatges de lloguer en règim de protecció oficial i els 1.933,61 m2 restants seran habitatges de lloguer en règim concertat. A més, es construiran les places d'aparcament requerides pel pla urbanístic vigent. La inversió total d'aquestes obres serà de 9,01 milions d'euros, finançats per INCASÒL, i es preveu que els habitatges estiguin disponibles per al lloguer l'any 2026.

A més, és digne de destacar que un 25% dels habitatges construïts es destinarà a joves de fins a 35 anys, i un altre 25% serà per a col·lectius específics segons la Llei del Dret a l'Habitatge, com part d'un acord entre l'Ajuntament, INCASÒL i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.

INCASÒL és molt conscient de l'impacte ambiental que les construccions poden tenir, i per això en les seves convocatòries de concursos demana que els projectes incorporin noves tecnologies i processos que millorin els sistemes constructius i reduïn l'impacte ambiental, millorant alhora la qualitat dels habitatges promoguts per a millorar la salut i el benestar dels seus futurs habitants, i adaptant-se a les necessitats actuals d'usuaris diversos.

Aquesta promoció contribuirà al creixement urbà i serà un punt d'entrada destacat al nucli de Lloret de Mar, millorant la vida a aquesta bella localitat costanera.
 
 
 

 

Te puede interesar
Lo más visto