L’Ajuntament de Lloret crea el Consell Local de Salut

Està presidit per l’alcalde i el composen els departaments vinculats amb l’àmbit de la salut i diferents representats dels àmbits d’hospitalització, atenció primària i sociosanitària de la Corporació de Salut de Maresme i la Selva

NOTICIAS 19/09/2023 IB IB
96f7cb27-2985-4b02-be64-430887ebb13c

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Lloret de Mar va acollir la primera reunió del Consell Local de Salut que està presidit per l’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas i l’integren el regidor de Salut, Joan Escalona; el regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Martínez; el regidor Benestar i Família, Alejandro Pérez; el regidor de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OIAC), Frederic Guich; el Síndic de Lloret, David Tejero i el gerent de la Corporació de Salut Maresme i la Selva, Ramon Cunillera, acompanyat d’alguns membres de l’equip directiu. El gerent de la Corporació de Salut Mares i la Selva ha explicat que “Lloret és molt important per la Corporació i és un municipi que ha crescut exponencialment des dels anys 90 passant del 18.000 habitants als més de 40.000 que té a dia d’avui. Actualment, a nivell sanitari, és dels dos municipis més grans de Girona, i dels cinc a nivell de Catalunya pel que fa infraestructura sanitària”. 

La Corporació de Salut Maresme i la Selva gestiona els hospitals de Blanes i Calella i, concretament a Lloret, des de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS), el CAP Agustí Cabañas i Llobet (més conegut com a CAP Lloret de Mar) i el CAP Dr. F. Benito-Rieral; l’hospital sociosanitari i asil Nicolau Font i el centre de rehabilitació Selva Marítima ubicat a Fenals. L’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, explica que “La salut és un dret fonamental i una prioritat per l’equip de govern. Amb la constitució d’aquest Consell Local de Salut reforçarem i millorarem el treball en xarxa i els fluxos de comunicació amb els principals agents de l’àmbit sanitari i per tant del benestar i qualitat de vida de la nostra ciutadania”. 

Durant aquest primer Consell Local de Salut s’han establert els següents acords; la periodicitat de les reunions que s’ha marcat de forma trimestral; compartir indicadors generals dels diferents àmbits d’atenció sanitària; impulsar conjuntament campanyes de sensibilització i conscienciació i treballar per aconseguir un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) per resoldre urgències de baixa i mitjana complexitat amb equip de radiografia i point of care. 

A la reunió la Corporació també va informar dels nous rols de professionals que s’han incorporat a l’Àrea Bàsica de Salut, concretament amb professionals de dietètica i nutrició; benestar emocional (psicòlegs); fisioterapeutes i amb previsió d’incorporar higienistes per continuar treballant des de l’atenció primària en l’àmbit de la prevenció de diferents patologies.

Te puede interesar
20231211_accessible.png_579601958

Catalunya, referent en accessibilitat universal

IB
NOTICIAS 11/12/2023

Ja està en vigor el Codi d’Accessibilitat de Catalunya, que detalla les mesures en matèria d’accessibilitat aplicables a l’edificació, el transport, l’urbanisme, els productes i els serveis, tant públics com privats i en espais ja existents o els de nova creació.

Lo más visto