El Xino-Xano repartirà cigrons i anxoves en l'enterrament de la sardina.

Serà aquesta nit de Dimecres de Cendra, a la plaça de la Vila. El seguici sortirà a les 19 hores de la plaça de la Magnòlia.

NOTICIAS 14/02/2024
cigrons-i-seitons-xino-xano-enterrament-sardina

Avui és Dimecres de Cendra i, per tant, se celebra l'enterrament de la sardina.

Com és habitual a Lloret de Mar, hi haurà un seguici amb el fèretre de la Reina Carnestoltes, que sortirà de la plaça de la Magnòlia a les set de la tarda i anirà acompanyat de la xaranga Bufa Tramuntana. Un cop a la plaça de la Vila, es llegirà el manifest, es cremarà el Carnestoltes i, a continuació, el Xino-Xano repartirà cigrons i anxoves per a tothom.

Un membre de l'entitat, Miquel Joancomartí, explica que es reparteixen cigrons, perquè era el menjar que s'ofria antigament a les persones que venien d'altres pobles per assistir a un enterrament.

"Antigament, quan hi havia un enterrament, la gent es desplaçava fins a aquest poble i, com que no tenien temps de tornar a casa, els amfitrions feien cigrons per a tots".

Pel que fa al peix, es cuina coincidint amb l'inici de la Quaresma. Antigament havien fet anxoves, però avui en dia ho trien en funció del que troben al mercat.

“Temps enrere havíem fet anxoves, però no a tothom li van bé i ho vam canviar: en funció del que hi ha al mercat decidim i aquest any seran anxoves fregides”.

El Xino-Xano té previst repartir entre 600 i 700 racions de cigrons amb anxoves. Es demana a tothom que vagi vestit de dol.

Te puede interesar
Lo más visto