Josep Pedrals, la celebració del Dia Mundial de la Dansa, un concert de cant coral, la presentació d’un llargmetratge lloretenc i un concert amb l’Orquestra Jove de la Selva, són propostes culturals d

Totes les activitats estan incloses en el marc de Lloret com a Capital de la Cultura Catalana 2023

CULTURA 28/04/2023 Ayuntamiento Lloret
b64bc8e0-d5b1-4b06-9012-f1bcf5bec466

El poeta Josep Pedrals serà demà a latrda a Lloret en el marc del cicle Radical Poesia que organitza l’entitat LEAD, Laboratori d’Expressions Artístiques i Desenvolupament. 

Pedrals ve convidat a Lloret per recitar una selecció de textos del poeta i escriptor Josep Carner. 

Si es coneix Josep Carner com el príncep dels poetes és perquè, amb la seva obra poètica, va situar la poesia catalana a l’alçada de la poesia europea del seu temps, emplenant amb la seva saviesa i la seva habilitat els buits a què segles d’abandonament del català com a llengua de cultura l’havien forçada, envigorint les troballes dels seus mestres anteriors (especialment, Jacint Verdaguer, Joan Maragall i els poetes de l’Escola Mallorquina) i aportant-hi la gràcia del seu inconfusible estil. 

Pedrals ve a Lloret convidat per l’entitat LEAD que celebra enguany la tercera edició del cicle Radical Poesia que enguany, amb motiu de Lloret Capital de la Cultura Catalana, s’ha preparat una programació pensada en aquesta commemoració. Per això s’ha inclòs dos recitals dedicats a dos poetes que van passar per Lloret com són Jacint Verdaguer (celebrat el passat 15 d’abril amb la presència de l’actor Lluís Soler) i Josep Carner, que tindrà lloc aquest dissabte 29 d’abril a les 19.30h a la Biblioteca de Lloret. L'entrada és gratuïta. 

Aquesta és una de les activitats més destacades d’un cap de setmana que comença aquest divendres 28 d’abril amb la presentació, al Teatre de Lloret I a càrrec de Meraki Films Productions del projecte titulat, Rojo Carmín, un film dirigit pel lloretenc Greoor Macoli. 

Durant l’acte es donarà a conèixer l’equip i els actors del projecte, així com el treball realitzat fins ara. Es tracta del primer llargmetratge de la productora que es rodarà íntegrament a Lloret. L’acte tindrà lloc avui divendres a les 18.00 h al Teatre de Lloret i l’entrada és gratuïta. 

 Celebració del Dia Mundial de la Dansa.
Lloret celebra demà dissabte 29 d’abril el Dia Mundial de la dansa amb un escenari obert al Teatre de Lloret. Sota el lema, Lloret en dansa, s’ha preparat un matí amb diverses mostres de balls a càrrec d’entitats i col·lectius de Lloret amb l’objectiu de reivindicar l’esforç de totes les persones que s’hi dediquen i, alhora, difondre les virtuts del ball. Des de l’organització de la Capital de la Cultura catalana s’entén la jornada també. 

Prop d’un centenar de persones passaran demà al matí pel teatre de Lloret en aquesta jornada, que l’any 1982, la UNESCO va establir que el 29 d’abril fos el Dia Internacional de la Dansa. La jornada està coordinada per les ballarines lloretenques, Carolina Villegas i Cristina Catalan. 

Música coral i d’orquestra pel dissabte a la nit i diumenge a la tarda.
Durant aquest cap de setmana també s’han programat dues propostes musicals. 

La primera serà el dissabte 29 d’abril a la nit a la Parròquia de Lloret. Es tracta d’un concert de cant coral a càrrec de la Coral dels Enginyers. Sota la direcció de Jordi Marín, oferiran un programa basat en tres parts. Un primer bloc dedicat a Mozart, un segon dedicat a Bach i un tercer bloc on inclouran diversos temes. 

La  Coral del Enginyers va començar a fer camí en el món del cant coral el mes de setembre de 1999 a proposta d’un grup de membres de la Comissió de Cultura de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya. Des de llavors ha treballat i interpretant repertoris d’èpoques i estils ben diversos, tant de la polifonia litúrgica i profana antiga i del Renaixement, com la música dels nostres dies, sense oblidar la música popular ni els compositors catalans. Fins ara les seves actuacions han tingut lloc tant a Catalunya com a diverses ciutats espanyoles i europees. 

Demà dissabte estaran a la Parròquia de Sant Romà de Lloret. 

Finalment, l’Orquestra Jove de la Selva oferirà un concert el diumenge 30 d’abril a les 18.00 h al Teatre de Lloret amb totes les seccions juntes de l’OJS, petits i grans, corda i vent amb la gran aportació dels joves músics de l’Escola de Música d’Alcanar, amb la participació de la banda juvenil i el conjunt de cordes. 

Les entrades per aquest concert es poden comprar online a la web de la Capital de la Cultura Catalana: www.ccclloret.cat

Lo más visto