El Govern de Lloret ajusta les taxes i impostos municipals per adequar-les al cost real que presta l’Ajuntament a tots els veïns i veïnes de la vila

El municipi es reajusta econòmicament per poder fer front a la difícil situació econòmica que travessa el consistori i fer front a noves inversions de caràcter ordinari

POLITICA 24/10/2023
7f3a48ba-56ee-45f5-a7cc-9b14291002e5

L’equip de Govern de Lloret presentarà al proper ple, una proposta de taxes que servirà per aconseguir que, partir del 2024, els ciutadanes i ciutadanes de Lloret de Mar paguin el cost real de cada servei en qüestions fonamentals com les escombraries, aigua i clavegueram.

Per fer front a la forta inflació que viu Europa, on tots els serveis són més cars, i tenint en compte la difícil situació econòmica heretada per part de l’anterior consistori, l’equip de Govern proposa l’augment d’un 11’5% de l’IBI de manera lineal i d’un 17% pel que fa al rebut de l’aigua. Aquest últim increment, però, incorporarà un romanent de mig milió d’euros, que servirà per reparar i millorar la xarxa d’abastiment d’aigües del municipi.

Al mateix temps, l’equip de Govern Municipal mantindrà les actuals bonificacions per a les famílies vulnerables que tinguin dificultats per pagar qüestions bàsiques com l’aigua, les escombraries o l’IBI així com aquelles que serveixin per bonificar les accions que afavoreixin la lluita contra el canvi climàtic com ara la instal·lació de panells fotovoltaics, que seguiran rebent un descompte del 50% a l’IBI durant tres anys.

D’altra banda, el regidor d’hisenda, Carlos Costa, ha anunciat que la taxa d’escombraries augmentarà un 25,93%  ja que els impostos supramunicipals de disposició de residus i de gasos d’efecte hivernacle han augmentat un 92,88% i que la resta de taxes municipals s’equipararan al cost real de cada taxa. D’aquesta manera, la taxa de clavegueram serà 44,68€ anuals i, igual que la de l’aigua, aquest increment preveu un romanent de 280.000 euros que servirà per reparar i millorar tota la xarxa de clavegueram del municipi.

Des de la regidoria d’hisenda s’assegura que, a través del Departament de Benestar Social i Família, es treballarà per aconseguir una línia d’ajudes que serveixen per pal·liar els efectes d’aquestes pujades a les rendes més baixes del municipi.

“No és fàcil prendre decisions com aquestes. És molt difícil assumir una pujada de taxes o d’impostos. Hem intentat cercar altres solucions, però aquest equip de Govern no està disposat a seguir tapant forats amb modificacions de crèdit constants o radars en forma de guardiola. Pensem que cal ser sincers amb totes aquelles persones que ens van fer confiança el passat 28 de maig i volem ser transparents pel que fa a la nostra gestió i a la situació que ens hem trobat”, ha manifestat Costa.

A més, l’equip de Govern ha consensuat la possibilitat de poder pagar els impostos municipals de manera fraccionada en un total de 10 pagaments per aconseguir que aquestes inevitables pujades siguin assumibles per a tots els veïns i veïnes i també ha anunciat que els pressupostos del 2024 s’ajustaran a la realitat del municipi per aconseguir una gestió molt més eficient i productiva.

“Amb aquests comptes aconseguirem de forma ràpida i sostenible un municipi a l’alçada de totes les persones que el fem possible. Volem un poble més net, més agradable i més segur i aquesta és la única manera d’assolir-lo”, ha conclòs el regidor d’hisenda.

Aquesta proposta de taxes es debatrà en el proper ple, previst per dilluns 30 d’octubre.

Te puede interesar
Lo más visto