Juan Antoni Mengual, alcalde de Calvià, assumeix la presidència de l’Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja, i Adrià Lamelas, alcalde de Lloret de Mar, la vicepresidència

L’elecció dels nous òrgans de govern es va fer ahir en una assemblea general celebrada a Calvià

NOTICIAS 12/12/2023
63932ddf-1e19-481e-927e-265dc7ba5cb9

L’alcalde de Calvià, Juan Antonio Amengual, assumeix la presidència de l'AMT (Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja), i l’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, la vicepresidència.

Els vuit municipis integrats a l'Aliança de Municipis Turístics Sol i Platja (AMT) van celebrar ahir, a Calvià, l’assemblea general en què es va procedir al canvi dels  òrgans de govern de l'entitat. El nou president va exposar la seva màxima predisposició per continuar la feina iniciada pels seus predecessors en el càrrec, i per seguir avançant en la concepció i definició de municipi turístic, així com el finançament i la fiscalitat associada. Amengual estarà acompanyat a la vicepresidència per l'alcalde de Lloret de Mar, Adrià Lamelas, que va explicar que “l'objectiu és continuar treballant en un full de ruta que permeti, coordinadament amb la Secretaria d'Estat de Turisme, la Federació Espanyola de Municipis i la Comissió de Turisme del Congrés dels Diputats, la millora de la prestació de serveis als veïns i veïnes, així com als visitants d'aquests vuit municipis líders estratègics del sector a Espanya”.

L'assemblea també va servir per presentar el treball previ per crear i consolidar una identitat corporativa diferencial i de valor afegit del turisme de sol i platja i del turisme marí a Espanya, emmarcat en un conveni amb la Secretaria d'Estat de Turisme, així com conèixer els avenços en el planejament dels projectes de cada ajuntament per a la convocatòria de Plataforma d'Intel·ligència Turística de SEGITTUR.

També es va posar sobre la taula el treball previ a la propera gran cita del turisme nacional, FITUR, on l'AMT Sol i Platja organitza la celebració de taules rodones en el marc de FiturTechy, amb la participació dels municipis i dels responsables regionals de Turisme, així com el lliurament dels AMT Smart Destinations Awards, a què concorren un total de 53 entitats o empreses del sector turístic que aposten per la innovació.

L'antecessor al càrrec, l'alcalde de Salou, Pere Granados, va destacar el camí fet per l'Aliança en els darrers anys, en col·laboració amb SETUR i SEGITTUR, per aconseguir un nou finançament i que tots els municipis turístics siguin veritablement qualificats com a tal. També va posar en relleu el treball dut a terme per la sostenibilitat social i mediambiental, així com en la digitalització de les destinacions.

A més, representants d'Adeje, Arona, Benidorm, Torremolinos, Lloret de Mar, Salou i Sant Bartomeu de Tirajana van participar en una trobada amb representants del sector de Mallorca, amb la presència del conseller de Turisme, Cultura i Esports del Govern balear, Jaume Bauzà, i el conseller de Turisme del Consell Insular, José Marcial Rodríguez. 

Sobre l'AMT Sol i Platja

L'Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja neix el 2017 amb la iniciativa de vuit destinacions turístiques pioneres a Espanya, com són Adeje, Arona, Benidorm, Calvià, Lloret de Mar, Salou, Sant Bartomeu de Tirajana i Torremolinos. Els objectius clau són el tractament dels problemes que afecten el finançament dels municipis turístics i el compromís amb la digitalització del sector, la sostenibilitat, l'accessibilitat i la cooperació entre destinacions.

Te puede interesar
20231211_accessible.png_579601958

Catalunya, referent en accessibilitat universal

IB
NOTICIAS 11/12/2023

Ja està en vigor el Codi d’Accessibilitat de Catalunya, que detalla les mesures en matèria d’accessibilitat aplicables a l’edificació, el transport, l’urbanisme, els productes i els serveis, tant públics com privats i en espais ja existents o els de nova creació.

Lo más visto
fa15955c-6dbd-4cd4-931d-bc405a374f9b

Gran Desfile de Carnaval

11/02/2024

Inicio en el paseo de Camprodon y Arrieta, pasa por el paseo Verdaguer, el paseo de Agustí Font, la avenida de Just Marlés y la avenida del Rieral.