S’engega una nova campanya gratuïta per posar el xip i censar els animals de companyia a Lloret

L’any passat l’Ajuntament va registrar 219 animals de companyia a través d’aquesta campanya

NOTICIAS 04/10/2022 ayuntamiento
perros lloret

Durant tot el mes d’octubre l’Ajuntament de Lloret de Mar i el Consell Comarcal de la Selva, promouen una nova edició de la campanya d’identificació d’animals de companyia. Es tracta d’una campanya que es realitza des del 2016 i va adreçada a gossos, gats i fures.

Els centres veterinaris que participen en la campanya són: Clínica Ignasi Mir (Av. Rieral, 38), Clínica Rosa Macià Termes (C/ Sènia del Barral, 36), Centre El Vellmarí (C/ Cienfuegos, 5) i Centre Canvet (Av. Josep Pla Casadevall, 50-52).

Com en els darrers anys, les persones interessades només hauran d’adreçar-se als centres veterinaris col·laboradors, amb el seu DNI o NIE per acreditar que resideixen a Lloret, així com amb la cartilla sanitària de l’animal. Aquesta documentació és necessària per recollir les dades que hauran de constar en la sol·licitud d’inscripció al cens municipal d’animals de companyia. En el cas particular de gossos de races considerades potencialment perilloses (GPP), en posterioritat a la identificació, hauran de procedir a la tramitació de la llicència per a la tinença i conducció de GPP, acreditant disposar de l’assegurança de responsabilitat civil presentant, entre d’altres, la pòlissa i rebut acreditatiu d’estar-ne al corrent de pagament de l’assegurança, així com un certificat de capacitat física i aptitud psicològica del propietari emès per un centre mèdic autoritzat. 

La regidora de Medi Ambient, Marina Nicolàs explica que “es tracta d’una campanya que realitzem des del 2016. El xipat i cens dels nostres animals de companyia és molt important ja que facilita tenir accés a les dades dels animals en casos de pèrdua, fugida o abandonament”. L’any 2021 es varen donar d’alta 219 animals de companyia mitjançant aquesta campanya (42 gats i 177 gossos, dels quals 23 GPP).

En finalitzar el període de la campanya, des de la secció de Medi Ambient de l’Ajuntament es tramitaran totes les altes al cens municipal, així com la inscripció al registre general de la Generalitat de Catalunya, l’ANICOM.

Els participants en la campanya d’identificació d’animals de companyia gaudiran de la gratuïtat de la implantació d’un microxip homologat, així com de l’exempció del pagament de la taxa corresponent al 2022.

Te puede interesar
Lo más visto