Convocat el 50è Trofeu Quillat Internacional de Fotografia de Blanes de l’AFIC

Després del parèntesi de l’any passat, en què no es va fer, l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica ha organitzat aquesta assenyalada edició amb 1.500 € en premis

NOTICIAS 21/03/2023
Exposició Quillat 2020 2

L’any 2021 l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes (AFIC) va celebrar els seus 60 anys d’història vivint el compàs d’espera de la que havia de ser l’any següent la 50ena edició del destacat concurs amb què es coneix aquesta entitat blanenca arreu del món. Finalment, però, no va poder ser, i ha estat aquest 2023 en què l’AFIC ha pogut convocar el 50è Trofeu Quillat Internacional de Fotografia.

Hi ha temps per participar-hi fins el 2 d’abril d’enguany, mentre que el veredicte s’emetrà el cap de setmana del 15 i 16 d’abril. Gairebé un mes més tard, serà quan tindrà lloc la inauguració de l’exposició de les obres guanyadores, així com el lliurament de premis als diferents guardonats i guardonades, que s’allotjarà a Casa Saladrigas el 13 de maig.

1.500 € en premis distribuïts en 6 seccions que atorguen 10 premis

Al llarg dels seus 60 anys d’història, l’AFIC ha destacat per diversos esdeveniments i pel seu bon fer en el món de la imatge. Ara bé, una de les iniciatives que li ha atorgat una major projecció internacional ha estat el Trofeu Quillat de Fotografia, creat l’any 1968 com hereu del què anteriorment estava dedicat a temes marítims.

Es tracta d’un saló fotogràfic digital que any rere any ha anat augmentant exponencialment el nombre de treballs presentats, així com de fotògrafs i fotògrafes que s’hi ha presentat. Autors i autores repartits arreu del planeta, de manera que conflueixen a Blanes visions, paisatges i creacions que han creuat milers de quilòmetres per arribar fins el municipi on comença la Costa Brava.

La 50a edició dels Premis Quillat de Fotografia, organitzats per l’AFIC amb el suport de l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, inclou aquest 2023 les mateixes modalitats que en les anteriors convocatòries. Hi ha sis seccions: color, monocrom, creatiu/experimental, retrat, bodegons i mar. En cadascuna de les seccions s’atorguen 10 premis, però també n’hi ha un de molt especial.

El Premi d’Honor Quillat s’atorga al millor autor del concurs, està premiat amb 1.500 €, i també compta amb la distinció del Pin Blau FIAP (Federació Internacional d’Art Fotogràfica). Aquesta distinció és per a la persona que aconsegueix el major nombre d’acceptacions al concurs i, en cas d’empat, serà aquella persona que tingui la millor puntuació. Així doncs, en total, hi ha 61 premis.

Està obert a la participació de fotògrafs i fotògrafes d’arreu del món, i compta amb el patrocini de la Federació Internacional d’Art Fotogràfic (Féderation Internationale de l’Art Photographique, FIAP), la Confederació Espanyola de Fotografia (CEF), i la FCF, la Federació Catalana de Fotografia. La instruccions per participar-hi, així com la informació necessària, està recollit a https://blanes.fotogenius.es/#open_salons
En l’edició del 2021 van participar prop de 4.000 treballs (més concretament, van ser 3.862 obres) realitzats per 228 autors procedents de 39 països d’arreu del món, i el guanyador del Premi d’Honor Quillat al millor autor del 49è trofeu, la màxima distinció que s’atorga, el va guanyar el fotògraf argentí Raül Villalba. Per la seva banda, el Premi d’Honor del Quillat Social va ser pel fotògraf blanenc Josep Recio.

Te puede interesar
Lo más visto