Més de 13.000 esportistes passaran per les instal·lacions esportives de Lloret de Mar per Setmana Santa

Unes 5.800 persones entre esportistes, organització i acompanyants són del torneig internacional de futbol base MIC Football

NOTICIAS 04/04/2023
400e1998-c9ba-4e8a-be37-7b70c80cec26

Les instal·lacions esportives de Lloret de Mar es troben a ple rendiment aquests dies de Setmana Santa. Més de 13.000 esportistes i els seus acompanyants es troben a la ciutat per disputar i gaudir de diferents esdeveniments com el torneig internacional de futbol base MIC Football amb 5.800 persones entre esportistes, organització i acompanyants allotjats a diferents hotels dels municipi; el torneig de futbol Sant Jaume amb 1.980 participants; el torneig Lloret Cup Handbol amb 1.780 participants o el torneig Globasket amb 1.500 participants. Destaquen també l’important nombre d’estades esportives, un total de 62, principalment de futbol i d’atletisme, que sumen en total 1.950 persones provinents de mercats internacionals com Països Nòrdics, Estats Units, Brasil, Regne Unit, Bèlgica i Israel en el cas de les estades de futbol, i Alemanya, Polònia, Lituània, Dinamarca, Regne Unit, Irlanda, Holanda, França, Islàndia, Bèlgica o Suècia en el de les estades d’atletisme.

Per Ana Garcia-Castany “Aquestes xifres de Setmana Santa mostren la total recuperació del turisme esportiu que ja hem copsat a inicis d’any”. Aquest primer trimestre de 2023 les instal·lacions esportives municipals de Lloret de Mar han rebut un 70% més d’esportistes internacionals respecte el mateix període del 2022 i un 9% més respecte les xifres de 2019. En total, de gener a març, han passat pels equipaments esportius 6.029 esportistes.

Avui Lloret Turisme també ha organitzat la taula de turisme esportiu, formada per l’entitat de promoció turística i els diferents membres privats certificats i adherits, per presentar el pla d’accions 2023 i la memòria del 2022. Pel que fa les xifres de l’any passat, van passar per les instal·lacions esportives 65.000 persones (35.043 esportistes i 30.106 acompanyants) el que suposa un increment del 6’4% respecte el 2019 i Lloret de Mar va acollir 323 activitats. Destaca també l’alt impacte que van tenir els esdeveniments esportius amb 36.040 assistents, un 55% del total de turistes esportius.

Els mesos de màxima afluència van ser abril (7.024 esportistes ) i juny (7.003 esportistes) i per modalitats esportives destaquen els training camps de futbol, atletisme, natació, triatló, ciclisme i bàsquet. França, Catalunya, Noruega i Suècia són els mercats més presents tot i que com explica Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme “les nacionalitats van també en funció de la modalitat esportiva que practiquen normalment, per una qüestió de tradició esportiva de cadascun dels països d’origen”. En aquest sentit, per exemple, en el cas de l’atletisme destaca França, seguit per Catalunya i Alemanya; en el cas del futbol països nòrdics com Suècia o Noruega i Suïssa; per natació França, Noruega i Alemanya; per triatló França i per ciclisme, França, Bèlgica, Holanda i Polònia. Pel que fa al tipus de competició, destaquen les estades esportives que suposen un 76% del total d’activitats esportives celebrades a Lloret de Mar, seguides dels torneigs privats amb un 15%.

Aquest 2023 Lloret Turisme continua apostant pel turisme esportiu i el cicloturisme, amb presència en fires especialitzades europees com la Fahrrad&Wandereisen, la Copenhaguen Bike Show i la Sea Otter, així com la col·laboració i suport logístic amb esdeveniments esportius estratègics i amb operadors turístics esportius. Com explica Elizabeth Keegan “la suma d’aliances estratègiques entre sector públic i privat és una de les nostres principals fortaleses. Per exemple, aquesta primavera TUI Sports inicia una operativa a Lloret que portarà diferents grups esportius per practicar ciclisme de carretera i pàdel tant ara com a la tardor, i tenim tancat un complert calendari esportiu amb diferents esdeveniments de primer nivell en modalitats com són el trail, el ciclisme, l’handbol, el bàsquet o el futbol”. També es faran col·laboracions amb creadors de contingut, famtrips amb diferents federacions franceses a través del mitjà de comunicació esportiu sport.fr i es dissenyaran les publicacions de natació i triatló.

Des de l’any 2006, Lloret de Mar està certificada com a Destinació de Turisme Esportiu en les modalitats esportives de futbol, atletisme, ciclisme, natació, esports col·lectius i triatló. Actualment el municipi disposa de 12 empreses d’allotjament i 2 agències receptives certificades en turisme esportiu per l’Agència Catalana de Turisme, a més de 17 establiments i 2 agències receptives certificades en cicloturisme.

Te puede interesar
3967791559595344291

El juego político de poner palos en la rueda.

IB
NOTICIAS 11/10/2023

La falta de propuestas por parte de la oposición , centra su esfuerzo en criticar y poner palos en la rueda. Sirve para el pueblo que sus representantes gasten energía y tiempo o sería mas conveniente buscar soluciones en un pueblo que lleva años retrocediendo a nivel económico, social y de educación

Lo más visto
B220970

Lloret de Mar es vesteix de lila pel 25N

IB
NOTICIAS 24/11/2023

Més d’una quinzena d’establiments (comerç i restauració) adherits tenen els aparadors, o en el lloc més visible del local, un llaç lila i la frase: “Prou violències masclistes” pintats per una il·lustradora local. A més, tots els negocis adherits a la campanya disposen d’unes cistelles amb els llaços liles elaborats pels grups de dones de Càritas Lloret